Clubul Sportiv „Atletic Strășeni” reușește cu resurse puține să facă copiii să se îndrăgostească de sport, să învețe importanța lucrului în echipă și a muncii continue pentru a deveni campioni.

De când implementează Mecanismul 2%, clubul a beneficiat de aproximativ 100 000 MDL pe care i-a investit în activități sportive pentru copii. Cele mai mari cheltuieli ale clubului sunt reprezentate de transport.

Și cu toate astea, copiii clubului au reușit să strângă o sumedenie de medalii și cupe la campionatele naționale pentru juniori, semn că antrenorii își fac bine treaba.

Banii sunt importanți pentru menținerea unui astfel de club sportiv. „Atletic Strășeni”, fiind Asociație Obștească, nu se poate baza decât pe donații directe sau redirecționări prin Mecanismul 2% pentru a putea funcționa.

„E bine de conștientizat că aceste 2% nu vin din buzunarele oamenilor, ci sunt bani publici din impozitul pe venit pe care fiecare îl plătește anual”, Victor Josu, președintele Atletic Strășeni.

În plus, toate activitățile financiare ale clubului sunt bine supravegheate și transparente, iar doritorii pot vedea oricând cum au fost cheltuiți banii din redirecționări.