Din 2013, Misiunea Socială Diaconia oferă zilnic un prânz cald oamenilor nevoiași din Chișinău, fie ele persoane fără adăpost sau bătrâni, prin intermediul Cantinei Sociale Mobile „Aproape de Aproapele”. Posibil ca mulți cetățeni să fi văzut deja boxele pentru donat haine instalate de către organizație. Datorită celor trei boxe instalate în capitală din anul 2016, până în prezent au fost strânse 235 de tone de bunuri și amenajate 23 de garderobe sociale.

Diaconia are grijă și de familiile aflate în criză temporară sau de mamele și copii care au nevoie urgentă de găzduire și consultanță. În cadrul centrelor de consultanță sau a celor de găzduire, persoanele aflate la ananghie au parte de mese calde, un acoperiș deasupra capului și de îndrumarea necesară pentru a le ajuta să treacă cât mai repede peste criză și să se pună înapoi pe picioare.

 „Uneori, poți să ai tot: poți să ai aragaz, dar dacă nu ai bani de chibrite, nu poți aprinde focul. Dacă nu ai bani de factura la canalizare, nu funcționează cantina socială”, Igor Belei, directorul Misiunii Sociale Diaconia.

Misiunea socială Diaconia a fost printre primele care s-au înscris în Mecanismul 2%, prin care persoanele fizice pot redirecționa 2% din impozitul lor pe venit către un ONG sau cult religios.

Iar de-a lungul anilor sumele primite de către ONG prin intermediul desemnării procentuale au crescut constant, anul 2021 aducând 59 860 MDL.

Redirecționarea a 2% nu înseamnă bani în plus din buzunarul propriu. Redirecționează este „un exercițiu de solidaritate” și „de putere”, spune Igor Belei, pentru că dă oamenilor puterea să decidă unde vor merge o parte din impozitul lor pe venit și să participe direct la rezolvarea unei probleme din comunitatea din care fac parte.